۰۸
خرداد

ردیاب خودرو چیست؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش ایمنی و کیفیت اتومبیل‌ها، نیاز به GPS خودرو می‌تواند به میزان زیادی احساس شود. این تکنولوژی می‌تواند برای خودروهای شخصی یا مدیریت خودروهای متعلق به سازمان‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. کارایی این محصول بسیار بالا بوده و استفاده از آن نیز بسیار آسان است. در این مقاله تلاش می‌کنیم تا هرچه بیش‌تر شما را با ردیاب خودرو آشنا کنیم.

ردیاب خودرو چیست؟
به صورت خلاصه، ردیاب خودرو یک وسیله‌ی سخت‌افزاری است که در داخل انواع اتومبیل تعبیه شده و از طریق سیم کارتی که در آن جای‌گذاری شده است، موقعیت جغرافیایی خودرو از جمله طول و عرض جغرافیایی آن را به تلفن‌ همراه صاحب خودرو ارسال می‌کند. در واقع از مزایای ردیاب خودرو می توان به دو ویژگی اصلی در ردیاب‌ها اشاره کرد. اولین ویژگی تکنولوژی بهترین جی پی اس در خودرو است که کار اصلی آن به دست آوردن موقعیت جغرافیایی خودرو می‌باشد. دومین ویژگی یک ردیاب تکنولوژی GPRS است که به این معنی‌ست که اطلاعات موقعیتی به دست آمده را از طریق اینترنت سیم کارت و پروتکل GPRS به تلفن همراه صاحب خودرو انتقال می‌دهد. هدف اصلی استفاده از GPS خودرو همین موضوع است. البته دیگر امکانات و کارآیی‌های جانبی نیز در این دستگاه تعبیه شده است که می‌تواند این دستگاه را به یک وسیله‌ی مهم و پر استفاده برای صاحبان خودرو تبدیل کند. در بخش‌های بعدی بیش‌تر به این موارد خواهیم پرداخت.

ردیاب GPS خودرو چگونه کار می‌کند؟
تقریباً در قسمت قبل درباره‌ی کارکرد دستگاه ردیاب خودرو صحبت کردیم و اطلاعات کلی این دستگاه مورد بررسی قرار گرفت. اما بگذارید کمی بیش‌تر درباره‌ ی نحوه‌ ی کارکرد GPS خودروها صحبت کنیم. هدف ما از استفاده از GPS خودرو به دست آوردن موقعیت اتومبیل‌ مان در هر زمانی است. حتی وقتی که از آن استفاده نمی‌کنیم و در دسترس‌مان نیست. در این وضعیت اگر بخواهیم اطلاعات مورد نیاز ما به تلفن همراه‌ مان ارسال شود، قطعاً به یک سیم کارت نیازمندیم. البته فرقی نمی‌کند که چه سیم کارتی باشد، همین که سیم کارت از تکنولوژی GPRS بهره‌مند باشد کافی است. سیم کارت را داخل دستگاه گذاشته و آن را در داخل خودرو نصب می‌کنیم. پس از این کار اگر اینترنت تلفن همراه خود را روشن کنیم و درخواست دریافت اطلاعات موقعیتی خودرومان را داشته باشیم، اطلاعات درخواستی برای ما از طرف دستگاه ردیاب ارسال می‌شود. اما برای ارسال این اطلاعات ابتدا باید دستگاه از ماژول GPS استفاده کرده و اطلاعات موقعیتی خودرو را به دست بیاورد و سپس از طریق اینترنت و یا پیامک برای تلفن همراه ما ارسال کند.

نحوه‌ی نصب GPS خودرو
نصب ردیاب خودرو به صورت صحیح و اصولی، کار دشوار و بسیار پیچیده‌ای نیست ولی حقیقتاً ما به شما پیشنهاد می‌کنیم تا برای عملکرد صحیح ردیاب خودرو و همچنین جلوگیری از ایجاد مشکلات پیش‌بینی نشده بر روی خودروی خود، نصب ردیاب خودرو را به یک نصاب حرفه‌ای ردیاب خودرو و یا نمایندگی‌های معتبر بسپارید.

روش‌های گوناگونی برای استفاده از ردیاب خودرو وجود دارد. روش اول، استفاده از حالت کاری پیامکی است. در این روش ارسال و دریافت اطلاعات بین دستگاه ردیاب و تلفن همراه صاحب خودرو به وسیله پیامک انجام می‌شود، در این روش امکانات خاص ردیاب مثل گزارش مسیر حرکت، نمایش زنده موقعیت خودرو و … قابل ارائه نخواهد بود. روش دوم روش حالت کاری اینترنتی است که برعکس حالت پیامکی دارای امکانات بیشتر و کاربردی‌تری است و همانطور که از اسم این حالت پیداست از طریق بستر اینترنت اطلاعات و داده‌های دستگاه ردیاب و تلفن همراه رد و بدل می‌شود.


موارد استفاده از GPS خودرو
دستگاه‌های ردیاب GPS خودرو قابلیت‌های مختلفی دارند و تنها کارآیی‌شان استخراج اطلاعات موقعیتی و ارسال آن‌ها به تلفن همراه صاحب خودرو نیست. شما در موارد دیگری نیز می‌توانید از بهترین ردیاب خودرو با قیمت مناسب استفاده نمایید. برای مثال اگر موارد زیر برای خودروی‌تان اتفاق بیفتد و شما در خودرو و یا نزدیک آن نباشید بلافاصله اطلاعات این هشدار بر روی تلفن همراه شما نمایش داده خواهد شد:

  • وارد شدن شوک و ضربه به خودرو
  • باز شدن ردیاب از روی خودرو و یا قطع شدن منبع تغذیه آن
  • هشدار کم بودن شارژ باتری داخلی ردیاب
  • روشن شدن خودرو و حرکت آن

و بسیاری موارد دیگر که همه در قالب نوعی هشدار برای شما ارسال می‌شوند. البته هر چه هشدار بیش‌تری به واسطه اپلیکیشن فعال باشند قطعاً هشدارهای بیش‌تری از طرف ردیاب خودرو دریافت خواهید کرد.

کاربردهای ردیاب GPS خودرو
از ردیاب جی پی اس در هر نوع خودرو و نیز راهکار ناوبری می‌توان استفاده کرد. به همین دلیل کاربردهای بسیاری برای آن وجود دارد. برای مثال در اورژانس و آتش‌نشانی‌ها می‌توان مدیریت لازم برای به دست آوردن موقعیت هر یک از این خودروها و شرایط لحظه‌ای آنها را انجام داد.نمونه‌ی دیگر می‌توان به آژانس‌های پیشرفته‌ی امروزی، خودروهای کرایه‌ای و سازمان‌های اتوبوسرانی نیز اشاره کرد که با کمک گرفتن از همین تکنولوژی توانسته‌اند تا مدیریت ناوگان در حال گردش را به راحتی به دست گیرند. البته بیش‌ترین استفاده را می‌توان به خودروهای شخصی اختصاص داد که حجم و تعداد بسیار زیادی از کاربران دستگاه‌های ردیاب جی پی اس را تشکیل می‌دهند.

نهایتاً برای جمع‌ بندی باید به این نکته توجه کنیم که تکنولوژی جی پی اس و ردیاب‌های خودرو به همراه اپلیکیشن سرو مانند تمامی فناوری‌های نوین برای آسان کردن امور روزانه و حتی مواردی که قبلاً غیرممکن تصور می‌شد پدید آمده‌اند.

 

منبع : وب سایت وایزر